miercuri, 31 decembrie 2014

Sfârşit de poveste


2014...


                 A fost anul în care mi s-au predat cele mai multe lecţii. Pe unele le-am învăţat, pe altele le-am ignorat cu neruşinare.
                A fost anul în care am înţeles ca a fi om bun este o provocare, pe care cu ajutorul unora dintre voi am îndeplinit-o. Alături de câţiva oameni buni am adus zâmbetul pe chipurile multora dintre noi aflaţi în nevoie, iar asta mă motivează să o fac ori de câte ori pot, am ocazia, mi se cere sau simt nevoia.
                 A fost anul cu cele mai multe căderi şi ridicări, însă din puţinele lecţii învăţate, am înţeles că odată căzut, ai şansa de a te ridica mult mai sus decât erai, mult mai puternic şi mai frumos.
                 A fost un an în care am descoperit şi în care m-am descoperit, am reuşit să-mi ating unele obiective, am câştigat, dar am şi pierdut, mi-am răspuns la câteva întrebări ce mă măcinau, însă trebuie să recunosc că închei anul cu alte întrebări, fără răspuns.
                A fost un an al experienţei, un an în care am înţeles că atunci când pierzi, de fapt câştigi.
                A fost un an lipsit de echilibru, dar cu oameni frumoşi şi echilibraţi. Oameni care m-au ajutat să înţeleg că nimic nu este pentru totdeauna, ci totul trece. Mai ales răul. Oameni puţini, dar buni. Pentru mine, tinere speranţe, indiferent de vârstă. Mulţumesc.
               A fost un an presărat cu momente mai puţin plăcute, un an ce şi-a pus amprenta asupra mea, atât negativ, cât şi pozitiv, iar asta mă bucură. Mă bucură, căci am înţeles că Dumnezeu îi încearcă pe cei pe care îi iubeşte, iar sufletul meu a fost zdruncinat de iubirea Lui.
               A fost anul în care, nu de puţine ori, am uitat de oamenii din jurul meu, am uitat de mine şi de momentele frumoase în care trebuia sa mă bucur. Iertare vouă.
              A fost anul în care poezia mi-a fost suflet, emoţie, durere. Dragoste eternă. Şi, totodată, realizare susţinută de multe suflete. Mulţumesc.
              Am un bagaj mare în suflet şi am trecutul într-o valiză pe care o port cu mine mereu, peste tot. Un trecut pe care nu-l pot retrăi, dar din care eu pot învăţa, iar voi din al vostru  Privesc cu încredere şi entuziasm spre noul an şi îmi doresc să ni se ofere ceea ce merităm, să fim mai buni, mai cu suflet, mai cu încredere, mai cu speranţă şi cu Dumnezeu peste tot.


                      Să vă bucuraţi de sfârşitul acesta de an şi de tot anul viitor. An nou cu bucurii şi reuşite. An nou mai bun, presărat cu bucurii şi reuşite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu